Wijn

Laborie Vieilles Vignes Carignan

Een unieke en originele rode wijn met een bouquet van verleidelijke aroma’s van rode vruchten en hints van kreupelhout, delicaat en erg smakelijk.

Laborie Terret

Een frisse maar vooral fruitige wijn geurend naar witte bloemen, sinaasappel, grapefruit en ananas met een sappige afdronk.

Rose d’Anjou

d’Anjou is de zomerwijn bij uitstek. Hij is expressief, frivool, sensueel en rijk van smaak.

Zodra de zon zich laat zien is hij overal te vinden op de terrassen, stranden en in de tuinen. En bij ieder feest, want hij is tenslotte de koning van de rosé!

Wijnstreek

De officiële benaming d’Anjou wordt toegekend aan roséwijnen die in de Anjou worden geproduceerd. De Anjou is een wijngebied in de wereldberoemde streek de Loire en ligt ten zuiden van de gelijknamige rivier. De wijngaarden liggen op grindbodems en kiezel- of kalkachtige zandgronden, verspreid over een oppervlakte van 2300 ha.

Druiven

d’Anjou wordt voornamelijk gemaakt van blauwe druivenrassen, waaronder de Grolleau (belangrijkste druif in dit gebied), Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pineau d’Aunis, Gamay en Côt.

De wijn

Afhankelijk van de herkomst en de wijnbereiding, vind je de wijn in min of meer uitsproken kleur, met nuances die variëren van kersenrood tot zalmroze. d’Anjou is levendig, fris en fruitig met een klein zoetje. Hij is mooi soepel en drinkt lekker en makkelijk weg.